Invitation til Danske Byggeøkonomers Medlemsseminar 2023

 

 

 

Medlemsseminar 2023

Se det fulde program nedenfor


Det overordnede tema for vores sidste to års medlemsseminar har været ”Fortid – Nutid – Fremtid” og vi fortsætter i den boldgade på årets medlemsseminar. I år har vi fokus på fremtiden.


Vores verden er i forandring - klimakravene i det nye bygningsreglement understøtter hvad vi allerede har vidst et stykke tid: at der er fuld gang i udvikling af en ny byggeskik. Hvad betyder det for vores virke?

Danske Byggeøkonomers Medlemsseminar '23 handler om hvordan vi navigerer i disse forandringer og nye forudsætninger, og som altid, har vi de tværfaglige briller på: juridisk, økonomisk, miljømæssigt og designmæssigt. 

Vi laver nedslag i blandt andet BR 23, EU taksonomien, lavemissions-byggeri, og fortidens (materiale)syndere. Vi tager pulsen på de seneste juridiske erfaringer, taler om værdiskabelse og risikostyring, og ruster os til nye kommunikations- og ledelsesperspektiver. Hertil et åndeligt indspark eller to, som kan sende os ud i verden med frisk inspiration til at bidrage til løsningerne på klima- og biodiversitetskrisen.

Og så skal vi naturligvis også bryde brød, diskutere, netværke og feste sammen.  Vores medlemsseminarer er efterhånden blevet noget som folk glæder sig til.

Opdateret d. 2. marts 2023:

 

Program:

 

Program for medlemsseminar 3-4. marts 2023 i Nyborg

Fredag

9:00 Velkomst ved Danske Byggeøkonomer

9:10 Andreas Claus Hansen, ErhvervsPhD, Risikostyring hos Bygningsstyrelsen. ”Værdiskabelse og risikostyring i bæredygtige byggeprojekter”

10.00 Thomas Kingo, Kingo, ejer. ”Rejsen mod det genbrugt byggeri – udfordringer og muligheder, samt det fælles ansvar”.

10.45 kaffepause

11.00 Niels Toft Wendelboe, Arkitekt Bæredygtighedschef hos Sweco Arkitekter. ”LCA design i praksis”
11.45 Peter F. Thommesen, advokat, Partner hos Viltoft & Eva Olesen, advokat, Partner hos Viltoft. ”De nye klimakrav i bygningsreglement 2018 (BR 18). Den 1. januar i år er de nye klimakrav til nybyggeri i BR 18 trådt i kraft. Hvilke forpligtelser medfører kravene for byggeriets parter, og hvad bør man som rådgiver, bygherre og entreprenør være særligt opmærksom på ved indgåelsen af kontrakter om nybyggeri efter 1. januar 2023? Tager ABR/AB/ABT 18 i fornødent omfang højde for de forpligtelser, som de nye klimakrav pålægger byggeriets parter, og kan de nye krav have betydning for kontrakter, der er indgået før den 1. januar 2023?”.

13.00 frokost
13.45 Hanne Ullum, Vicedirektør i Bygherreforeningen. ”En ny Risikofond – hvordan accelererer vi bæredygtig innovation i en risikoavers branche? Bæredygtigt Byggeri har sat gang i en analyse af potentialerne for en ny risikofond i byggeriet. Risikofonden skal understøtte en accelereret omstilling mod mere bæredygtige og cirkulære byggematerialer og byggetekniske løsninger. Hanne Ullum gennemgår de foreløbige tanker bag tiltaget og lægger op til dialog med deltagerne om initiativet.

14.30 Peter Hesselholt, Forretningschef hos MOE.”LCA: Lov, krav og taksonomi”
15. 30 kaffepause
15.45
Michael K. Rasmussen, Ejer af Purpose@heart, "Boligbyggeri fra 4 til 1 planet og introduktion til Reduction Roadmap."
16:45 Pause
17.00. Stig Brinck, Ekspertisechef hos Niras.
”Bæredygtigudvikling ,-forandring,  -omstilling, -innovation, -evolution. Hvem og hvad styrer? Ud fra et holistisk perspektiv kigger vi på faktum at tiden går fremad, og at vi med vores menneskelig intellekt har en markant påvirkning på kloden udvikling. Men forstår vi hvordan udviklingen styres? Og forstår vi hvad der styrer os?  No answer’s given – thoughts are shared.”
18.00 Pause
19.15 Velkomstdrink ved restauranten.

19.45 Middag
22.00 Band & hygge

 

Lørdag

8.00 Morgenmad

9.00 Thomas Hougaard, Business Development Specialist hos Mangor & Nagel Arkitektfirma. ”Asbest. Indlægget tager udgangspunkt i den aktuelle debat om asbest og opridser kort de gældende regler for asbest og hvilke betydninger det praktisk, politisk og økonomisk har for samfundet.”  Der bliver mulighed for at se asbest under mikroskop.
9.45 Kim Haugbølle, Senior Researcher, PhD at Build.
”Co2 modulet i LCC byg – en urpremiere, hvor Kim vil vise, hvordan det kommer til at virke”
Og han vil bede nogle af deltagerne om at blive testere af funktionen.

10.30 Kaffepause

10.45 Dani Hill-Hansen, Sustainable Design Engineer hos Effekt.
”Degrowth og reduction Roadmap – Hvor kan vores branche finde sig selv i en fremtid som har brug for MODvækst”.

11.45 Frokost

12.45 Sune Vork Steffensen, Professor i sprog, interaktion og kognition.
Hvem er vi – hvorfor er det så svært for os mennesker at forestille sig fremtiden”
13.45 Klaus Kellermann, Chefkonsulent Bæredygtigt byggeri. Roskilde Kommune.
”Hvad har Amerikanske koldkrigsbunkere med klimakrisen at gøre?"
14.45 Opsamling og afslutning
15.00 afrejse

 

Der tages forbehold for at der kan ske ændringer i programmet.


                 


                 
Praktisk information:                     

Dato
3 & 4 marts 2023

Start fredag kl. 9.00 og slutter lørdag kl. 15.00


Sted
Sinartur hotel Storebælt 
Østerøvej 121
5800 Nyborg




Hvem kan deltage
Alle uddannede Byggeøkonomer som er medlem af foreningen og studerende. Desuden er alle underviserne på Byggeøkonomuddannelsen inviteret til at deltage.




Pris
Prisen er 1.300 kr. + moms. Prisen dækker for fagligt indhold, mad, overnatning og hyggeligt samvær. Der er i alt 100 pladser. 



Tilmelding
Tilmelding kan ske ved at sende en mail til Kalinka Stapput kst@byggeokonomer.dk  
Husk i tilmeldingen at bekræfte at du er medlem og skrive faktureringsadressen og email til, hvor vi skal sende fakturaen hen. 




Tilmeldingsfrist - skynd jer at melde jer til
Da det allerede meldes ud nu, vil jeg opfordre jer til at tilmelde jer hurtigt, da 100 pladser med et års varsel hurtigt kan blive besat. 

Hvis man melder afbud efter d. 10. februar 2023 forbeholder vi os ret til at opkræve deltagergebyret på 1.300 kr. alligevel, da vi hænger på værelserne. Hvis der er venteliste og pladsen kan gives til en anden, vil vi selvfølgelig ikke opkræve deltagergebyret fra jer.  

 


Hvor/Hvornår

Dato og tid:

03-03-2023 09:00 - 04-03-2023 14:30

Adresse:

Østerøvej 121, 5800 Nyborg

Kontaktinfo:

kst@byggeokonomer.dk

Deltagerantal:

100

Mødested:

Sinatur Hotel Storebælt

Telefon:

2237 5616