Invitation til Danske Byggeøkonomers Medlemsseminar 2024 - 2 dages faglig opdatering

 

 

 

 

Overordnet tema i år er TRANSFORMATION
/ Underemner ny byggeskik, jura samt AI

 

Vil du være med til at få indsigt i /overblik over tidens transformationer, hvordan skal og bør vi handle i den nye verdensorden, navigere, hvad vi skal kunne og hvad kan vi forvente?

Vil du sammen med dine byggeøkonomfæller gå i dialog, tænke højt og diskutere hvad der ligger i vejen for at komme i gang og blive klog på sproget i transformationen? Så meld dig til vores kommende medlemsseminar.

 

 

Indhold

Medlemsseminaret vil handle om hvordan vi kan arbejde med transformation i eksisterende byggeri, hvilket arkitektonisk fundament står vi på, som vi kan genopdage og bruge i nye udgaver?

Vi vil også blive klogere på de juridiske regelsæt som vi skal navigere efter. Hvordan sikrer vi, at de ansvarsmæssige risici ved de nye byggetekniske tiltag / nye materialer håndteres bedst af bygherre, rådgiver og entreprenør? Hvad sker der i vores fælles regelsæt med ændringerne i myndighedskravene? Skal der forrykkes på definitioner af affald? Hvordan kommer dette paradigmeskifte til at påvirke branchen – vi vil kigge ind i samarbejde, ledelse, udbudsformer, selskaber etc.

Sidst men ikke mindst vil vi på seminaret undersøge om lykken findes i brugen af AI. Vi vil invitere folk som har specialiseret sig på området.

 

 

Vi glæder os til at dele viden med hinanden og sammen blive klogere.

 

 

DU KAN DOWNLOADE PROGRAMMET HER

 

 

PROGRAM / MEDLEMSSEMINAR 2024

Fredag d. 1. marts 2024

08:30 Ankomst, registrering, småsnak & morgenmad

09:00 Velkomst & indflyvning til dagene

09:20 ”Transformation, Hvad betyder transformation og hvad med æstetikken?”.
Oplæg ved Nicolai Bo Andersen, Professor MSO, Arkitekt MAA, Centerleder, Center for Bæredygtig Bygningskultur, KGL Kunstakademi.


10:10 ”Restaurering & transformation – praktiske eksempler på restaureringsprojekter”. Oplæg ved Nanna Steenberg Meyer, Arkitekt MAA, Byggeøkonom MDB, indehaver af Varmings tegnestue.

10:55 Kaffepause

11:10 Et regenerativt design paradigme for byggeri - eksempler på dilemmaer og løsninger”. Oplæg ved Hanne Tine Ring Hansen, direktør for regenerativt byggeri i det rådgivende ingeniørfirma Søren Jensen.

11:55 ”Two Loops” ved moderator Helle Solvang

12:45  Frokost

13:45 Handletanken & hvordan arbejder vi hos JJW Arkitekter med transformation i praksis”. Oplæg ved Katja Viltoft, Arkitekt MAA, Formand for Danske Arkitektvirksomheder, kreativ direktør & partner hos JJW Arkitekter

14:30 ”Hvad kan vi lære af et skur af genbrugsmaterialer?. Oplæg ved Stig Hansen, Bygherrerådgiver og DGNB konsulent ved Roskilde Kommune.

15:15 Kaffe & kage og meget hurtigt tilbage 😊

15:30 ”Bæredygtighed i - og udenfor Aarsleff”. Oplæg ved Grith Bech-Nielsen, Arkitekt MAA, PhD, koncernbæredygtighedschef hos Aarsleff

16:15 Dagens høst

16:35 Syngesalon ved Helle Solvang & musikerne Anders Ringgaard og Eigil Andersen

18:00 Din helt egen time

19:00 Velkomst til middagen – vi starter med et glas bobler
Vi skal have en tre retter vegetarisk- & fiske menu
(Mellem hovedret og dessert kommer der underholdning)

Baren lukker kl. 00.00.

Lørdag d. 2. marts 2024

08:00 Morgenmad

09:00 Opstart på dagen ved Birgitte Juel Lau Eriksen & Helle Solvang

09:15 ”Mennesker, Byggebranchen og Kunstig intelligens”. Oplæg ved Stig Brinck, Bygningsingeniør DTU, Master i didaktik AUC/RUC, underviser på DBØ’s uddannelser, Ekspertisedirektør & Digital transformation hos Niras

10.15 ”Hvordan arbejder vi med AI på Henning Larsens Tegnestue”, Oplæg ved Jakob Strømann-Andersen, civilingeniør, Phd, Innovation and Sustainability og partner hos Henning Larsens Tegnestue.

11:00 Kaffepause

11.15 ”Juridiske krav til transformation & AI”. Oplæg ved Peter F. Thommesen, advokat (H), LL.M, underviser på DBØ’s uddannelser, partner hos Viltoft.

12:00 Hent sandwich & drikke ind i lokalet. Vi spiser frokost mens vi lytter til det sidste oplæg:

12.15 ”AI i det lange lys” Oplæg ved Christian Koch, civil ingeniør, Professor ved Syddansk Universitet - Det Tekniske Fakultet - Institut for Teknologi og Innovation SDU Civil Engineering


13:00 Opsamling & Afrundning ved Helle Solvang & Birgitte Juel Lau Eriksen

13:15 Afrejse

Moderator:
Vi har i år valgt at have Helle Solvang på som moderator som gennemgående person gennem hele seminaret.

Helle Solvang er cand.mag i Moderne Kultur og Kulturformidling. Gennem 18 år har hun været journalistisk tilrettelægger og scene- og programvært i DR. I dag er hun selvstændig moderator og facilitator med særligt fokus på bæredygtighed. Hun sidder i Folkehøjskolernes Bæredygtighedslaboratorium og stiftede i 2020 Jordens Skole - et oplysningsprojekt for regenerativ udvikling.


Tilmeldingsfrist - skynd jer at melde jer til
Da det allerede meldes ud nu, vil jeg opfordre jer til at tilmelde jer hurtigt, da 100 pladser med et års varsel hurtigt kan blive besat. 

Hvis man melder afbud efter d. 10. februar 2024 forbeholder vi os ret til at opkræve deltagergebyret på 1.650 kr. alligevel, da vi hænger på værelserne. Hvis der er venteliste og pladsen kan gives til en anden, vil vi selvfølgelig ikke opkræve deltagergebyret fra jer.  

 


Hvor/Hvornår

Dato og tid:

01-03-2024 09:00 - 02-03-2024 14:30

Adresse:

Østerøvej 121, 5800 Nyborg

Kontaktinfo:

kst@byggeokonomer.dk

Deltagerantal:

100

Mødested:

Sinatur Hotel Storebælt

Telefon:

2237 5616